Zakelijk

Een website maken: waar moet je op letten?

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven wel een website. Dit komt doordat bijna alles online kan en daarbij is het handig om een goed werkende website te hebben. Bij het maken van een website komt er veel op je af en weet je vaak niet waar je moet beginnen. Heb je een bedrijf en wil je een nieuwe website maken, maar weet je niet hoe? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten wij op een rijtje waar je precies op moet letten voor een goede website!

De doelgroep

Allereerst is het belangrijk om goed te bepalen wat de doelgroep is van jouw bedrijf. Het is belangrijk om in te schatten wat jouw (potentiële) klanten precies nodig hebben. Door dat na te gaan weet je weer hoe de website eruit moet komen te zien en wat voor informatie er te vinden is. Hoe specifieker je je doelgroep aan kunt spreken, des te hoger je conversiepercentage uiteindelijk zal zijn. Hierbij is de schrijfstijl ook een belangrijke factor om naar te kijken.

Het CMS

Ten tweede is het goed om een content managementsysteem (CMS) te hebben waar je iets van begrijpt. Ieder CMS heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige zijn wat complexer, maar dat biedt ook meer mogelijkheden. Heb jij totaal geen kennis of ervaring? Dan is het beter om te beginnen met een makkelijker CMS, zoals Wordpress.

Webdesign en functionaliteit

Daarnaast is het design en de werking van de website ook heel belangrijk. Dit is belangrijk omdat dit een indruk achterlaat bij de bezoeker. Wanneer een website er professioneel uitziet en goed werkt, zullen klanten langer op de website blijven en eerder voor jouw bedrijf kiezen. Hierbij is een goede navigatie binnen de website ook van belang. Natuurlijk kan je dit allemaal zelf bedenken en uitvoeren, maar je kunt webdesign ook laten uitbesteden aan anderen. Dit wordt dan gedaan door professionals en je kan hierbij aangeven wat je precies wilt.

Teksten laten schrijven door een professional

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de informatie op de website er goed uit ziet en dat de informatie klopt. Daarom is het verstandig om standaard teksten te laten schrijven door een professional. Hierbij kan je ook doen aan zoekmachine optimalisatie, om jouw website nog hoger te laten komen in Google.

Beeldmateriaal

Tot slot trekken afbeeldingen de aandacht, vooral op een website. Daarom is het goed om voor professional beeldmateriaal te gaan. Klanten krijgen dan gelijk al een goede eerste indruk van het bedrijf.

Related Articles

Back to top button