Gezondheid

Wat is het beste moment om voedingssupplementen te slikken?

Om sterk en gezond te blijven is het belangrijk dat ons lichaam voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Veel mensen lukt dit door op hun voeding te letten, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Gelukkig kun je voedingssupplementen slikken om het tekort aan te vullen. Ben je van plan om voedingssupplementen te gebruiken? Dan vraag jij je misschien af wat het beste moment is om ze te slikken. In deze tekst geven we hier een antwoord op.

Neem supplementen het liefst in bij een maaltijd

Voedingssupplementen kun je het beste innemen bij een maaltijd. Je mag ze vlak voor of na een maaltijd innemen, maar ook tijdens het eten. Waarom het verstandig is om voedingssupplementen bij een maaltijd in te nemen? Omdat een maaltijd vrijwel altijd wel iets van vet bevat. Vet zorgt ervoor dat voedingssupplementen goed worden opgenomen in het lichaam. Hierdoor ervaar je de voordelen van supplementen sneller dan wanneer je ze op willekeurige momenten inneemt.

Slik voedingssupplementen op vaste momenten

Gebruik je voedingssupplementen? Dan kan het zijn dat je vergeet om ze in te nemen. Wanneer dit regelmatig gebeurt, profiteer je niet optimaal van de voordelen van voedingssupplementen. Gelukkig kun je betrekkelijk makkelijk voorkomen dat je vergeet supplementen in te nemen. Hoe? Door ze elke dag op hetzelfde moment te slikken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ze elke dag tijdens het avondeten in te nemen. Door voedingssupplementen elke dag op vaste momenten in te nemen, is de kans een stuk kleiner dat je het vergeet.

Slik voedingssupplementen nooit op een lege maag

Sommige mensen nemen voedingssupplementen in vrijwel direct nadat ze wakker zijn. Als je dit iedere dag doet, vergeet je ze niet in te nemen. Toch is het niet verstandig om vitamine D tabletten of capsules met magnesium citraat te slikken op een lege maag. De stoffen in de supplementen worden dan namelijk minder goed opgenomen dan wanneer je ze inneemt bij een maaltijd. Daarbij komt dat er een misselijk gevoel kan ontstaan als je vitamines inneemt op een lege maag. Dit gebeurt vooral bij voedingssupplementen die vitamines bevatten, maar kan ook bij andere supplementen voorkomen.

Wat is de beste manier van innemen?

Wie denkt dat alle voedingssupplementen op dezelfde manier ingenomen worden, heeft het mis. Veel mensen denken al snel aan tabletten als het over voedingssupplementen gaat, maar je kunt ook voor poeder, druppels of capsules kiezen. Als je nog niet eerder supplementen geslikt hebt, kunnen wij ons voorstellen dat jij je afvraagt wat de beste manier van innemen is. Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. De ene persoon slikt liever tabletten, terwijl de ander liever druppels toevoegt aan een maaltijd of poeder oplost in water. Ga daarom vooral bij jezelf na wat jij het fijnst vindt voordat je voedingssupplementen koopt.

Related Articles

Back to top button