Wonen

Waarom je nu wilt overstappen naar LED verlichting

Vroeger werd led verlichting gezien als kil en ongezellig, maar dit is allang niet meer het geval. LED verlichting is de afgelopen jaren flink verbeterd. Lees hier waarom jij nu wil overstappen naar LED verlichting.

Wat is LED verlichting?

‘LED’ staat voor ‘Light Emitting Diode’, oftewel lichtgevende diode. LED lampen produceren evenveel licht als traditionele lampen, maar zijn energiezuiniger. Ook bevat led geen giftige stoffen. LED-verlichting is de nieuwe generatie verlichting die inspeelt op de toenemende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen. Het is een lamp die nu en de toekomst een belangrijk rol zal vervullen.

Waarom kiezen voor LED verlichting?

Allereerst hebben LED lampen een langere levensduur dan traditionele lampen. LED lampen gaan minimaal 35.000 branduren mee. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen, 25 langer dan halogeen lampen en 10 keer langer dan fluorescentie lampen. Dit is zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee. Het gebruik van LED verlichting bespaard veel energie. Verder produceert led-verlichting nauwelijks warmte, wat ook voordelig is voor het milieu.

Gebruik van LED verlichting

Verder is LED verlichting tegenwoordig niet meer van dat witte, kille licht. LED licht is er nu ook gewoon in natuurlijk, warm licht. Hierdoor kan je de sfeer in huis creëren die jij wil. Ook tl-buizen zijn nu te verkrijgen als ledverlichting. Dit is een duurzame tl-buis. Kijk hier om een LED tl-buis te kopen. Een LED buis 2,5 keer langer mee dan een normale tl lamp. De gemiddelde levensduur is immers 50.000 branduren.

LED verlichting kan worden gebruikt in huis, maar zeker ook op andere plekken. Bijvoorbeeld op kantoor, op scholen, in het ziekenhuis of in de supermarkt. Dit zijn plekken waar lampen voor lange tijd aan staan of soms zelf 24/7. Daarom is het van belang om te kijken naar een duurzame oplossing voor dit soort locaties. LED verlichting kan hiervoor ideaal zijn. De aanschaf van LED verlichting is een kleine investering, maar door de lange levensduur heb je die investering snel terugverdiend.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Een LED tl-buis kies je bijvoorbeeld op basis van de lichtkleur en de lichtopbrengst. Een lagere lichtkleur past beter bij garages, winkels en algemene ruimtes, terwijl een hogere lichtkleur beter past bij een werkomgeving. LED tl-buizen kunnen tot wel 4 meter hoogte verlichten. LED tl-buizen zijn er in veel verschillende maten. Meet voor je koop dan ook goed op welke maat het beste past bij jouw ruimte.

Related Articles

Back to top button