Wonen

5 voordelen van ritsscreens

Screens bieden een duurzame oplossing om het huis te verkoelen. Een screen houdt de hitte van de zon namelijk tegen voor het glas bereikt is. Dat scheelt een hoop geloei van de airco! Ben je overtuigd van de voordelen? En ben je van plan een screen aan te schaffen? Dan heb je de keuze uit een standaard screen en een ritsscreen. Onze voorkeur gaat uit naar ritsscreens. Dit type screen kent namelijk vele unieke voordelen! We noemen er vijf!

1. Windbestendigheid

Een ritsscreen zit niet alleen aan de onderkant vast, maar ook aan de zijkanten. Het doek wordt als het ware in de geleiders geritst. Op deze manier vangt het doek veel minder wind dan een standaard screen. Een ritsscreen kan je daarom ook bij harde wind (maximaal 8 Bft) gebruiken.

2. Lichtkieren

Dankzij de volledige geslotenheid is er bij ritsscreens geen sprake van lichtkieren. Dit in tegenstelling tot standaard screens. Doordat het doek bij standaard screens los door de geleiders loopt kan er licht aan de zijkanten van het doek doorschijnen. Bij een ritsscreen is dit niet het geval.

3. Insectenwerend

Een ritsscreen is bovendien een multifunctioneel product! Niet alleen licht wordt geblokkeerd. Ook insecten zien geen kans om langs de zijkanten te glippen. Door te kiezen voor een screen kan je jezelf dus de kosten van een hor besparen.

4. Vuile ramen

Een ritsscreen houdt niet alleen insecten tegen. Ook vuil maakt met een gesloten ritsscreen geen kans om naar binnen te dringen. Dus heb jij vaak je ritsscreen gesloten? Dan zal je merken dat je minder vaak de ramen hoeft te lappen.

5. Isolatie

Tot slot zorgt de volledige afsluiting van ritsscreens voor een betere isolatie: Warmte wordt nóg beter geweerd. Hoewel ze er niet voor ontworpen zijn, houden screens ‘s winters ook de kou tegen. Let op: Een screen mag niet gebruikt worden bij hagel en/of sneeuw.

Related Articles

Back to top button