Tips

Zo verhoog je de waarde van je woning

Gaat je huis binnenkort in de verkoop? Dat is natuurlijk een belangrijke reden om de waarde van je huis te verhogen. In de huidige tijd kan de verkoop van je woning je relatief veel opleveren. Zeker als je daarin de juiste stappen zet. Lees je mee voor tips en inspiratie?

Huis moderniseren

De meeste kopers zijn op zoek naar een moderne woning. Hoe minder er hoeft te worden gedaan aan het huis, hoe beter de woning in de smaak valt. Daar kun je dus zeker de nodige acties voor uitwerken. Aan de buitenkant van je woning kijk je onder andere naar de kozijnen. Plaats kunststof kozijnen voor een modernere uitstraling. Niet alleen de uitstraling is wenselijk, het materiaal gaat ook nog eens lang mee. Er is maar weinig onderhoud aan nodig.

Kijk ook goed naar de binnenkant van de woning. Misschien kun je wel een nieuwe badkamer of keuken plaatsen. Zo ziet de woning er weer als nieuw uit! Houd qua stijl een vrij algemene stijl aan. Als je de ruimtes een heel uitgesproken look geeft, kunnen daar immers weer meer mensen op afknappen. Je wilt juist dat je huis bij zoveel mogelijk mensen in de smaak valt.

Achterstallig onderhoud

Het is niet altijd realistisch om een grote verbouwing te doen aan het huis, voordat je de woning gaat verkopen. Maar kies er dan in ieder geval voor om achterstallig onderhoud aan te pakken. Is er een reparatie nodig aan het dak? Dan kun je dat maar beter laten doen. Zijn de kozijnen versleten? Een overzetkozijn, ook wel ClickOver® kozijn genoemd, is een makkelijke manier om dit te fiksen. Je wilt immers een goede indruk achterlaten met je woning. Zo is de kans groter dat je huis snel wordt verkocht, voor de prijs die je voor ogen hebt.

Woning isoleren

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de markt. Daarom is het verstandig om je huis te isoleren. Zo verbeter je ook het energielabel. Gaat het om een aanzienlijke verbetering van het label? Dat kan je veel opleveren. Het isoleren van het huis kan op verschillende punten. Denk aan isolatie bij de vloer, de muren of het dak. Ook het plaatsen van dubbelglas (of nog beter: HR-glas) draagt bij aan de isolatie. Heb je nog geen zonnepanelen op het dak? Dit is ook zeker de overweging waard, om je huis duurzamer te maken.

Huis uitbreiden

Heb je de mogelijkheid om je woning uit te bouwen? Ook dit kan de waarde verhogen. Laat bijvoorbeeld een extra etage op het huis plaatsen, om meer slaapkamers te creëren. Vooral als er nu maar een enkele verdieping op het huis zit, doe je hier goed aan. Woningen met vier of zelfs vijf slaapkamers zijn namelijk in trek, maar het aanbod hiervan is relatief laag.

Je kunt ook op de benedenverdieping denken aan een uitbouw. Zo vergroot je de woonkamer. Je raadt het al: vooral bij een vrij kleine woonkamer is dit een slimme tip. Je creëert hiermee immers meer leefruimte, wat de woning comfortabeler maakt. Houd bij een uitbouw op de benedenverdieping meteen rekening met de hoeveelheid daglicht die er naar binnen komt. Lichtere ruimtes behoren sneller tot de favorieten! Wellicht is een glazen dak een optie. Of kies voor een grote glazen pui.

Dakkapel plaatsen

De laatste tip is vrij makkelijk te realiseren: laat op de bovenste etage een dakkapel plaatsen. Zo maak je een meer bruikbare ruimte van de zolderverdieping. Dit kan bijvoorbeeld een studeerkamer of een thuiskantoor worden. Of een extra slaapkamer. Kies ook hier voor kunststof, aangezien er dan weinig tot geen onderhoud aan nodig is. Dat zit met hout wel anders.

Of je nu een kleine of grote aanpassing aan de woning wilt doen, je hebt veel manieren om de woningwaarde te laten stijgen. Ga natuurlijk na wat er in jouw situatie haalbaar is. En zoek goed uit welke verbouwingen zichzelf het beste terugverdienen in jouw buurt.

Related Articles

Back to top button