Wonen

Vergelijken van dynamische tarieven bij energieleveranciers

Energieleveranciers hanteren verschillende soorten tarieven voor hun diensten. Bij het kiezen van een energieleverancier is het daarom belangrijk om niet alleen naar de prijs per kWh te kijken, maar ook naar de soort tarieven die worden gehanteerd. ANWB Energie en Tibber zijn twee energieleveranciers die dynamische tarieven aanbieden, die elk uur kunnen wijzigen. In dit artikel worden de dynamische tarieven van ANWB Energie en Tibber vergeleken en wordt besproken waarop gelet moet worden bij het kiezen van een energieleverancier met dynamische tarieven.

ANWB Energie

ANWB Energie maakt gebruik van de slimme meter en de bijbehorende app om realtime inzicht te geven in het energieverbruik en de actuele tarieven. De tarieven worden elk uur aangepast op basis van de stroomprijzen op de energiemarkt. Hierdoor kunnen klanten profiteren van voordelige tarieven tijdens daluren en bewust omgaan met het energieverbruik. ANWB Energie biedt ook een vaste korting aan voor ANWB-leden. Bekijk ook de ANWB Energie review voor meer informatie. 

Tibber

Tibber maakt gebruik van een app die realtime inzicht geeft in het energieverbruik en de actuele tarieven. De tarieven worden elk uur automatisch aangepast op basis van de stroomprijzen op de energiemarkt. Tibber richt zich op duurzaamheid en biedt enkel groene stroom aan. Klanten kunnen met de app ook inzicht krijgen in het energieverbruik van individuele apparaten en kunnen advies krijgen over hoe ze energie kunnen besparen. Bekijk ook de Tibber review voor meer informatie. 

Waar op letten bij het kiezen van een energieleverancier met dynamische tarieven?

  1. Bij het kiezen van een energieleverancier met dynamische tarieven is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:
  2. Inzicht in het energieverbruik: Zorg dat je inzicht hebt in het energieverbruik en de tarieven, zodat je bewust kunt omgaan met het energieverbruik en kunt profiteren van voordelige tarieven tijdens daluren.
  3. Vergelijk de tarieven: Vergelijk regelmatig de tarieven van verschillende energieleveranciers met dynamische tarieven, zodat je kunt zien welke aanbieder het meest voordelig is voor jouw situatie.
  4. Duurzaamheid: Tibber biedt enkel groene stroom aan en richt zich op duurzaamheid. Als duurzaamheid belangrijk voor je is, kan het de moeite waard zijn om voor Tibber te kiezen.

Related Articles

Back to top button