Gezondheid

Uitgebreide bodyscan laten uitvoeren

Ben jij nieuwsgierig naar jouw fysieke gezondheid? Ervaar je geen lichamelijke ongemakken, maar zou je wel graag een medische check willen doorlopen? Dan biedt een preventieve bodyscan uitkomst. Je kunt deze bodyscan buiten de reguliere gezondheidszorg om zonder een doktersverwijzing laten uitvoeren. Jouw gezondheid zal vervolgens op professionele wijze snel en vakkundig in kaart worden gebracht. Eventuele risicofactoren en/of aandoeningen kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord of worden uitgesloten.

Waarom preventie zo belangrijk is

De opvatting dat voorkomen beter is dan genezen wordt massaal in de maatschappij gedeeld. Toch ligt de focus in de reguliere gezondheidszorg op genezing in plaats van op preventie. Zou jij je zelf liever focussen op preventie? Dan is het uiteraard belangrijk dat je er een gezonde leefstijl op nahoudt. Maar daarnaast kan preventief medisch onderzoek ook onwijs waardevol zijn. Middels preventief onderzoek kunnen eventuele gebreken vroegtijdig worden opgespoord. En deze vroegtijdige opsporing draagt in beginsel bij aan een betere prognose. Worden er geen afwijkingen gevonden gedurende de health check? Dan is het uiteraard ook fijn om uitsluitsel van bepaalde aandoeningen te krijgen. Een preventieve health check is simpelweg een goede investering in jouw algehele welzijn.

Vijf gerichte MRI-scans

Dat je medisch onderzoek preventief zonder doktersverwijzing kunt laten verrichten is mooi. Maar wat houdt de health check precies in? Wanneer je een goed beeld wilt krijgen van jouw algehele gezondheid, biedt een bodyscan uitkomst. Zoals de terminologie al een beetje prijsgeeft, betreft dit een uitgebreide scan van jouw lichaam. Deze algemene health check bestaat uit verschillende medische onderzoeken. Om welke specifieke onderzoeken het gaat, kun jij deels zelf bepalen. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende bodyscans. Er is wel één onderzoeksmethode die onderdeel is van elke bodyscansoort. Het gaat om de MRI-scan. Bij elke bodyscan zullen er vijf gerichte MRI-scans worden gemaakt. Je moet hierbij denken aan een MRI hoofd, maar ook aan een MRI-scan van je buik.

Andere medische onderzoeken

Dat de MRI-scan bij iedere bodyscan wordt ingezet, is niet zonder reden. Dit radiologische onderzoek is zeer effectief en bovendien breed toepasbaar. Maar er zijn meer effectieve medische onderzoeken beschikbaar. Je moet hierbij onder andere denken aan een laboratoriumonderzoek. Bij dit onderzoek worden er via een bloedafname allerlei waarden inzichtelijk. Van hormonen tot ontstekingswaarden. Het is allemaal zichtbaar in je bloed. Een bloedonderzoek is dan ook met recht een effectieve onderzoeksmethode te noemen. Wil je meer gerichte medische onderzoeken laten uitvoeren? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Van een cardiologisch onderzoek tot een dermatologisch onderzoek. Je kunt al deze onderzoeken preventief zonder een doktersverwijzing laten uitvoeren.

Related Articles

Back to top button