Wonen

Tips voor het sfeervol maken van jouw studentenkamer

Ga je voor het eerst op jezelf wonen of wil je je kamer gewoon meer sfeer geven? Het inrichten van een nieuwe kamer kan best lastig zijn. Waar vind je de beste meubels en hoe maak jij het best gebruik van de ruimte? Waarschijnlijk moet je het ook nog doen van een beperkt studentenbudget, maar het is wel belangrijk dat je kamer naar jouw wens is. Het moet echt als een thuis voelen. Lees hieronder tips over het sfeervol maken van jouw kamer.

Tip 1: Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed in je kamer kan zorgen voor een knusser gevoel. Het staat leuk, je hebt geen koude voeten meer, het zorgt voor isolatie en het verbetert de akoestiek. Vaak hebben studentenkamers geen mooie vloer, dus een vloerkleed kan dit ook nog eens verbergen. Kijk hier eens voor betaalbare vloerkleden.

Tip 2: Gebruik sfeerverlichting

Het gebruik van het juiste licht kan ervoor zorgen dat een ruimte knus wordt. Hang een lichtsnoer met gloeilampen aan de muur of zet een leuk lampje op je nachtkastje. 

Tip 3: Zet kaarsen neer

Kaarsen maken een ruimte knus en gezellig. Hierbij moet je natuurlijk wel goed opletten op de brandveiligheid. Je kunt ook kiezen voor kaarsen op batterij. Een geurkaars is ook heerlijk in je kamer. Zo ruikt je kamer ook nog eens lekker en het ziet er leuk uit.

Tip 4: Kies een kleurenpatroon

Zorg dat er een thema is in je kamer. Ga je voor neutrale kleuren of juist voor felle kleuren? Hoe dan ook zorgt consistentie ervoor dat je kamer één geheel lijkt. Je kan het terug laten komen in kussen op je bed, de kleur van de kaarsen en in je vloerkleed. 

Tip 5: Maak je bed mooi op

Kies een mooi dekbedovertrek en kies hier leuke kussens bij. Als je het opmaakt op de Amerikaanse manier, dan is je bed een echte eyecatcher in je kamer. Begin achteraan met wat grotere hoofdkussens en werk naar voren met kleinere kussentjes. Dit geeft sfeer aan de kamer. 

Tip 6: Houd je kamer netjes

Misschien wel de belangrijkste tip is om je kamer netjes te houden. Zet alles altijd terug op zijn plek en plan een paar keer per week een moment in om op te ruimen. Een opgeruimde omgeving zorgt voor rust in je hoofd. Hierdoor kun je optimaal genieten van jouw gezellige kamer. 

Related Articles

Back to top button