Tips

Tips om uw ogen gezond te houden

Onze ogen bieden ons een blik op de wereld. Tegelijkertijd drukken wij met de ogen onze emoties en gevoelens uit. De ogen zijn voortdurend in beweging, zodat wij alles om ons heen duidelijk kunnen zien. Onze ogen regelen nauwkeurig de intensiteit van het binnenvallende licht en met in totaal twaalf oogspieren kunnen ze de fijnste bewegingen maken. De kliertjes rondom onze ogen scheiden vocht uit, waarmee wij door regelmatig te knipperen onze ogen reinigen en bevochtigen. De oogleden beschermen de tere oogbol. Onze wenkbrauwen zorgen ervoor dat er geen stof, vuil en zweet in onze ogen kan komen. Na alle indrukken van overdag sluiten wij ze ’s nachts, zodat wij de overdag opgedane indrukken kunnen verwerken en onze ogen kunnen uitrusten.

Wanneer wij ons lange tijd op iets concentreren, zoals tijdens een lange autorit of bij beeldschermwerk, zijn wij geneigd te gaan staren. Wij vergeten te knipperen, waardoor onze ogen niet meer voortdurend worden bevochtigd en uitdrogen. Dat geeft een vervelend, branderig gevoel en soms rode ogen. Ook door droge, vervuilde of stoffige lucht, chloorwater in het zwembad en door het roken kunnen onze ogen rood worden en geprikkeld aanvoelen. Mensen die gevoelig zijn voor pollen in de lucht, huisstofmijt of huisdieren hebben vaak last van tranende en jeukende ogen.

Tips om uw ogen gezond te houden:

  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid thuis en op uw werk, bijvoorbeeld door planten;
  • Probeer voldoende (bron)water te drinken;
  • Richt bij beeldschermwerk uw blik regelmatig even in de verte, bijvoorbeeld door het raam naar buiten;
  • Ga thuis of op uw werk even rustig zitten, ontspan uw schouders en sluit uw ogen een paar minuten;
  • Doe elke dag aan een ooggymnastiek (bijvoorbeeld –beschrijf enkele minuten een cirkel of acht met uw ogen);
  • Ga regelmatig naar buiten voor voldoende daglicht, dat zorgt voor ontspannende ogen;
  • Geef uw ogen een massage: trommel zacht met uw vingertoppen rond uw ogen.

Om uw ogen gezond en in balans te blijven houden, helpt Ogentroost oogdruppels, een extract van ogentroost (Euphrasia officinalis) in een combinatie met een isotone zoutoplossing. Ogentroost oogdruppels verzacht, verzorgt en verlicht bij:

  • Geprikkelde ogen: wanneer de ogen rood en geprikkeld zijn door rokerige ruimtes, airconditioning, chloorwater (zwembad), contactlenzen of wrijven;
  • Rode ogen: wanneer de ogen rood, vermoeid of droog zijn door beeldschermenwerk, televisie kijken, autorijden en verminderde traanvochtproductie. Ogentroost oogdruppels bevordert het herstel van het gezonde, vochtige milieu van het oog en verlicht de irritatie;
  • Tranende ogen: Ogentroost oogdruppels vermindert de overmatige vochtproductie en verzacht jeukende ogen bij pollen in de lucht, huisdieren en huisstofmijt. Het reinigende effect van Ogentroost oogdruppels ondersteunt de verwijdering van allergenen en de toegevoegde ogentroost brengt door haar verzorgende werking het oog tot rust.

Natuurlijke verzorging van de ogen:

De ogen zijn de spiegel van de ziel, leert de volkswijsheid ons. Ze drukken verdriet en vreugde, boosheid en opwinding, liefde en hoop uit. Deze taak kunnen ze echter alleen maar verrichten als ze goed verzorgd worden. Oogverzorging houdt niet alleen in dat zicht en glans worden bewaard. Ook de huid rondom ogen heeft aandacht en regelmatige verzorging nodig.

De zachte huid rondom ogen is slechts 0,5 mm dik (de overige gezichtshuid is ongeveer 2 mm). Ze bevat nauwelijks onderhuids vet en steunmusculatuur, en al even weinig talg- en zweetklieren. Invloeden van buitenaf, zoals wind, licht en zon, laten daarom diepere sporen na. Door lachen en huilen, knipperen en mimiek wordt de oogzone vaak overmatig belast. Met het ouder worden, neemt bovendien elasticiteit van de huid af en steeds meer rimpeltjes worden zichtbaar. Ook stress, te weinig slaap en een onderzonde levenswijze maken zich kenbaar door rood doorlopen ogen, gezwollen oogleden, rode randen, traanzakken en oogwallen.

Om te voorkomen dat uw ogen er vroegtijdig moe en dof uitzien, en de ooghuid op jonge of middelbare leeftijd al rimpelig is, moet U steeds de tijd nemen voor een goede oogverzorging. Bij het kiezen van producten voor de verzorging van de ogen voelen veel mensen zich onzeker. Geen wonder, want er valt veel te kiezen op dit gebied. De zogenaamde ‘natuurlijke’ cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn meestal niet honderd procent natuurzuiver. Zelfs als een product slechts een natuurlijke grondstof bevat, kan het al onder de vlag ‘natuurlijk’ zijn. Er zijn enkele merken die het BDIH-keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk staat garant voor gebruik van uitsluitend 100% natuurlijke ingredienten. In onze winkel kunt U uitsluitend hoogwaardige natuurlijke cosmetica kopen.

Als natuurlijke oogverzorging hebben wij voor U de natuurzuivere oogverzorgingsproducten van Weleda: – Rosa Mosqueta Oogcontour creme, die de huid met essentiele vetzuren verzorgt, haar regeneratievermogen ondersteunt, de talgproductie normaliseert en de elasticiteit van de huid verbetert; – Ogentroost oogdruppels, die verzachtende en ontstekingsremmende invloed hebben. Ogentroost verzacht, verzorgt en verfrist bij geprikkelde, rode en tranende ogen. Ook geschikt voor contactlensdragers.

Het aanbrengen van de oogverzorgendecreme vereist een speciale techniek: Een hoeveelheid van de oogverzorgingscreme ter grootte van een erwtje moet U ’s ochtends en ’s avonds rond Uw ogen zachtjes inkloppen. Breng de creme niet op de oogleden aan, maar alleen op het wenkbrauwbot en onder de ogen. De creme vanaf de buitenste ooghoek naar de neus met de middelvinger inkloppen en via de wenkbrauw weer terug, totdat het helemaal door de huid is opgenomen. Het kloppen stimuleert tegelijk de doorbloeding en gaat de vorming van wallen tegen.

Oogverzorgingstip

Oogcompressen voor gezwollen oogleden. Rosa Mosqueta oogcontourcreme helpt het overtollige vocht en afvalstoffen af te scheiden zodat de zwelling afneemt. Vermoeide en gespannen ogen herstellen zich sneller als U na het inwrijven met oogcreme een minuutje of tien wattenschijfjes met zwarte thee, kamillethee of lindebloesemthee op Uw ogen legt; Bij rood doorlopen ogen helpen Ogentroost Oogdruppels, die de ogen in balans helpen brengen. U kunt ook koude compressen met zwarte thee op uw ogen leggen; Om een heldere oogopslag te krijgen heeft U voldoende nachtrust nodig, een dieet dat rijk aan vitamine C is, en Ogentroost Oogdruppels gebruiken, die het oogwit helderder maken.

Related Articles

Back to top button