Wonen

Hoe vaak ben jij uitgekeken op je interieur?

We hebben het allemaal wel eens. We zitten in onze woonkamer, kijken eens om ons heen, en het bevalt ons helemaal niets wat we zien. We zijn uitgekeken op ons eigen interieur. Vinden het niet mooi meer, zien dat het langzaam maar zeker een rommeltje is geworden, of dat de sfeer niet meer aansluit bij wat we in gedachten hadden. Het liefst zouden we alles de deur uit gooien, en helemaal opnieuw beginnen. Herkenbaar? En hoe vaak overkomt jou dit?

Je kan niet iedere maand alles veranderen

Ken je het gevoel heel goed, en overkomt het je pakweg iedere maand, dan is het misschien een goed idee om eens te kijken of je dit structureel op kan lossen. Iedere maand de boel helemaal omgooien is tenslotte geen optie. Beter is het om dan eens in kaart te brengen wat je nu irriteert, en hoe je het eigenlijk zou willen hebben. Zorg dat de basis helemaal naar je zin is, die is het lastigst te veranderen, zodat je weer een flinke tijd vooruit kan.

Af en toe wat kleine aanpassingen

Is de basis van je interieur in orde, dan is het een stuk gemakkelijker om op momenten dat je eens wat anders wilt de nodige aanpassingen te maken. Deze kunnen dan namelijk een stuk kleiner zijn, en toch voldoende effect hebben om je interieur weer even helemaal als nieuw aan te laten voelen.

Om te beginnen kun je met verlichting een hoop bereiken. Een paar andere lampen kunnen je interieur echt heel erg veranderen. Door je bestaande lampen op andere plekken te zetten, leg je compleet nieuwe accenten in je kamer. Dat geeft je, in ieder geval in de avonduren, weer een tijdje het gevoel in een nieuw interieur te zitten, en dat vinden veel mensen fijn.

Kiezen voor nieuwe lampen kan natuurlijk ook, maar is wel wat prijzig als je het een paar keer per jaar wilt doen. Kiezen voor een lamp waar je de lampenkappen van kan verwisselen kan dan slimmer zijn; zo geef je je kamer wel steeds een nieuwe look, maar ben je niet al te duur uit.

Er zijn natuurlijk meer makkelijke manieren om je kamer een opfrisbeurt te geven. Kies een muur uit en geef deze een andere kleur. Zo gepiept, en het effect mag er zijn. Of ga aan de slag met accessoires. Gooi de spullen die je nu zat bent niet meteen weg, maar sla ze op in een grote doos of kast. Door steeds wat nieuwe accessoires te kopen en je bestaande te bewaren, leg je een flinke collectie aan. Zo kun je na een tijdje in je eigen voorraad gaan ‘shoppen’, en iedere paar maanden een aantal zaken in je woonkamer veranderen, zonder steeds iets nieuws te hoeven kopen.

Related Articles

Back to top button