Wonen

Hoe richt je een balkon in?

Met de warme zomerdagen wil je natuurlijk volop kunnen genieten van jouw balkon. Hoe zorg je ervoor dat je jouw balkon zo gezellig en functioneel mogelijk inricht? Vooral als je een klein balkon hebt dan kan dit een uitdaging zijn. Je leest hieronder hoe jij dit het beste kunt aanpakken.

Werk verticaal

Om ruimte te besparen kun je het beste verticaal te werk gaan. Dit betekent dat je bijvoorbeeld plantenbakken onder elkaar ophangt in plaats van naast elkaar. Je kunt een plantenbak kopen en daarboven bijvoorbeeld een plankje ophangen met een fotolijstje erop. Dit creëert een speels effect en je bespaard ruimte. Je kunt kiezen voor een hangplant of je kunt bloemetjes in de plantenbak doen. Dit zorgt direct voor een fleurig geheel. 

Less is more

Bij het inrichten van een kleine ruimte kun je het beste zo min mogelijk neerzetten. Zorg ervoor dat je het simpel houd en hang niet overal tierelantijntjes op. Als je teveel spullen en planten neerzet dan kan het chaotisch lijken doordat alles dicht op elkaar staat. Je wilt dat je balkon een prettige plek is om te zitten. Kies daarom voor een aantal statement items, zoals een pallet bank en een palmboompje. Hang aan de muur nog een leuke plantenbak en je bent al een heel eind op weg naar een fijn balkon.  

Maak het gezellig

Het balkon moet functioneel zijn, maar natuurlijk ook gezellig. Je wil er ‘s avonds met een drankje kunnen zitten met vrienden, maar ook op de zondagochtend met een kopje koffie. Kies voor een leuk buitenkleed als aankleding en leg kleurrijke kussens op de bank. Een mooie poster aan de muur en een lichtsnoer met gloeilampen maken echt een verschil. Door de lampjes kun je ook in de avond nog op het balkon zitten. Zo zit jij er deze zomer gezellig bij op jouw balkon.

Bespaar geld

Wanneer je niet te veel geld uit wilt geven aan de inrichting van je balkon, dan kun je ook zelf dingen in elkaar knutselen of langs de kringloop gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een pallet bank heel goed zelf maken. Pallets kun je heel goedkoop online vinden. Dus mocht je een echte doe-het-zelver zijn, dan is dit een goede optie. Bij de kringloop kun je soms ook echte parels vinden. Het is soms even zoeken en misschien moet je een aantal kringloopwinkels af, maar vooral bij grote meubels als een bank, kan dit veel geld schelen.

Related Articles

Back to top button