Zakelijk

De geheimen van een succesvol Instagram account

We kennen ze allemaal wel, Instagram accounts die tot de verbeelding spreken. Prachtige foto’s die een gevoel oproepen van een perfect leven. Natuurlijk weten we inmiddels allemaal wel dat we niet weten wat er achter dit filter schuilt gaat. Dit wil echter niet zeggen dat je een dergelijk account niet mag of kan onderhouden. Het hebben van een mooi Instagram account is daadwerkelijk een leuke bezigheid, een bezigheid die je ook nog eens een leuk zakcentje op kan leveren. Zowel als privé persoon als zakelijk gebruik. Wat de geheimen zijn van zo’n succesvol Instagramaccount? Lees snel verder.

Niet de gebruikelijke toestellen

Waar het gaat om smartphones rennen mensen vaak achter de laatste hypes aan. Ze investeren in de laatst uitgekomen iPhone of Samsung die gehypet wordt. Dit is echter geen slimme keuze wanneer jouw doel is om groot te worden op social media. Bij het maken van de perfecte foto’s voor een Instagram profiel zijn namelijk andere dingen belangrijk zoals de perfecte camera. Wat op dit moment de beste opties zijn? Misschien niet de telefoons die jij verwacht. De Samsung a33 en de Samsung a53 zijn op dit moment topkeuzes. En het fijne is, ze zijn veel voordeliger dan de laatste releases. Beide toestellen hebben maar liefst vijf camera’s, need we say more?

Consistentie

Wat nog een zeer belangrijke tool is van een succesvol Instagram account is de inzet van consistentie. Hiermee wordt bedoeld dat je niet steeds verschillende filters en bewerkingen moet gebruiken. Deze mag je zeker gebruiken, maar zeker bij een filter is het belangrijk altijd dezelfde te gebruiken. Dit maakt een account compleet en zorgt ervoor dat het oogt als een integraal geheel. Dus de eerste keuze is meteen een belangrijke, want foto’s later aanpassen op Instagram is zoals je ongetwijfeld weet niet mogelijk.

Volgers

Het succes van je account hangt natuurlijk grotendeels af van het aantal volgers. Hoe je meer volgers krijgt? Hier zijn verschillende manieren voor, er zijn zelfs Instagrammers die volgers ‘kopen’. Dit raden wij zeker niet aan want Instagram heeft steeds vaker door dat dit doorgestoken kaart is. Daarnaast zijn dit vaak geen duurzame volgers. Beter is om zelf zeer actief anderen te gaan volgen, dit zorgt er vaak voor dat je hoger in de algoritmes komt en je meer volgers krijgt. Het duurt iets langer, maar het zorgt er wel voor dat je een steviger account krijgt.

Kortom, het lijkt heel eenvoudig om een succesvol Instagram account te hebben maar in de praktijk valt dit vaak tegen. Met bovenstaande tips in combinatie met de nodige discipline kun jij een mooi account vormgeven. Zie het in het begin vooral als hobby en dan groeit het vanzelf uit tot een succes!

Related Articles

Back to top button